بتونه گیری ام دی اف یکی از راهکار های پوشاندن سوراخ های موجود روی ورق های ارزشمند MDF است. ممکن است در پروسه ساخت سازه ام دی اف در اثر اشتباه اپراتور، ضربه یا برخورد یک شئ تیز، ایراداتی مانند سوراخ یا شیار بر روی پدید می آید. حال سوال اینجاست که چگونه این ایرادات ظاهری را می توان با کمترین امکانات برطرف نمود.
قابل توجه دوستان ام دی اف کار که جای میخ بادی و یا فاصلهای که بین برشهای فارسی براتون دردسر ساز میشه و یا خانمهای گرامی که از خط افتادن و زخمی شدن کارهای چوبی رنج میبرند و یا دوستان عزیز رنگکار که کارهاشون در حین جابجایی زخمی میشه از این طریق مشکل کار شما به نحوی برطرف میشه که خود بنده هم متوجه ایراد اولیه کار نمیشم.
ایده اولیه این کار حدود ۱۲ سال پیش به ذهنم خطور کرد که پس از ۲ سال آزمایشهای مختلف موفق به کشف این روش شدم شایان ذکرِ که مهارت در انجام این روش نیازمند دو چیزهست.
ابتدا تمرین و تکرار و دوم مقدار بسیار کمی شناخت از رنگها به این ترتیب که وقتی شما میخواین یک کار نارنجی رو لکه گیری کنید، بلافاصله از رنگ زرد و قرمز استفاده کنید و یا ترکیب دو رنگ مشکی و قرمز به شما قهوهای میده که در این زمینه مطالعه یک کتاب ساده در مورد رنگها که بسیار زیاد هم هست مشکلتون رو برطرف میکنه.
حالا خوب دقت کنید برای انجام این کار شما به چند چیز احتیاج دارید:
- لیسه
- کاردک بتونه کاری
- رنده دستی آشپزخانه
- پودرهای رنگی مخصوص بتونه سازی مثل اخرا، امراء، گل ماشی دوده، لاجورد و …
- دو عدد صابون (یکی سفید رنگ ویکی سبز رنگ)
- پارافین
- تکه فیبر یا تخته که روی اون بتونه رو بسازید
برای شروع دو رنگ رو براتون آموزش میدم الباقی رنگها در خدمت تمرین و تکرار شما…
رنگ اول
فرض کنید یک کمد بچه به رنگ نارنجی از جنس ام دی اف دارید که میخواین جای میخکوب بادی یا هر جایش رو که زخمی شده لکه گیری کنید. ابتدا مقداری از صابون سفید رنگ را رنده کنید و با اضافه کردن چند قطره آب با استفاده از لیسه و کاردک اون را به حالت خمیری در بیارید.

توجه داشته باشید که آب زیاد باعث کف کردن بتونه و مانع از خمیری شدن اون میشه سپس با اضافه کردن پودر زرد و قرمز به تدریج بتونه را به رنگ مورد نظر برسانید. باز هم تأکید میکنم مهارت در انجام این کار مستلزم تمرین زیاده سپس محلهای مورد نظر رو بتونه کنید و پس از چند دقیقه، اضافه اون را با دستمال پاک کنید نیم ساعت بعد مقدار کمی پارافین رو به دستمال آغشته کنید و با فاصله نیم ساعت دو یا سه بار روی بتونه را پارافین بزنید.
یک ساعت بعد از نتیجه کار لذت خواهید برد


رنگ دوم
مثلاً لکه گیری کمدی به رنگ گردویی از جنس چوب ابتدا صابون سبز را رنده کنید و پس از خمیری کردن اون با آب به اون پودر گل ماشی و امرا و یک کم اخرا اضافه کنید تا به رنگ مورد نظر برسید و سپس این مراحل رو به ترتیب انجام بدید:
- بتونه کاری
- پاک کردن
- پارافین کشی
علت استفاده از پارافین اینکه بتونه اشباع بشه که اگر چنانچه بعدها دستمال نمدار به کار کشیده شد بتونه پاک نشه